Stress, Overtuigingen en Patronen

Ja, iedereen spreekt erover. Maar betekent stress voor iedereen hetzelfde?
Bij het woord ‘stress’ denken de meeste mensen zich zenuwachtig voelen, hysterisch reageren, beven, trillen….

Maar stress kan zich ook in een andere vorm uiten.
Herken je één of meerdere van deze?

 • Het gevoel niet goed genoeg te zijn, jezelf niet tonen. Bang zijn voor afwijzing.
 • Onzeker voelen. Niet goed functioneren in je werksfeer.
 • Last hebben van familieleden.
 • Nooit genoeg geld hebben.
 • Controlefreakgedrag.
 • Herhalende destructieve relaties
 • Burn out
 • Uitstelgedrag.
 • Boos zijn, schelden
 • Frustratie
 • Schaamte. Denken dat mensen je stom vinden.
 • Faalangst, angstaanvallen. Schuld geven aan de anderen.
 • Je niet kunnen concentreren
 • ……

 Niet iedereen krijgt stress door dezelfde situaties.

Waar de ene gemakkelijk mee om kan, kan bij de andere stress veroorzaken.

Hoe komt dat?

Dit komt door onze waarneming van de omgeving of de situatie en de overtuigingen die we daarrond hebben. Elke overtuiging heeft ons ooit iets positiefs opgeleverd. Daarom hebben we in die bepaalde situatie zus of zo gehandeld. Doordat je bijvoorbeeld wegstopte omdat je bang was werd je niet gezien en voelde je je veilig in dat moment. Maar ga je je blijven wegstoppen in elke situatie? Blijft jou dat voordelen opleveren? Het ‘je wegstoppen’ kan een patroon geworden zijn dat je niet langer meer dient.

Hoe wij de situatie ervaren, erover denken bepaalt hoe we ermee om gaan. Stress is geen bewust gedrag, het is automatisch en komt uit ons onderbewustzijn. We hebben het aangeleerd en kunnen het ook meedragen van onze voorouders.

Bij stress zijn onze hersenhelften niet optimaal met elkaar verbonden en komen we dus ook niet tot de beste oplossing. Er stroomt veel bloed naar de spieren van onze ledematen om te kunnen, vechten of vluchten. Dit is een overlevingsmodus. Op zo’n moment is je spijsvertering minder belangrijk. Als dit maar even duurt herstelt zich dat weer achteraf, maar als we in een voortdurende stressmodus zijn ( en je weet niet altijd dat je in deze modus bent) dan krijgen je spijsverteringsorganen niet voldoende bloed, werkt je afweersysteem minder en ben je ook niet zo creatief.

Chronische stress belemmert onze natuurlijke staat van welzijn.

‘Alles is te veel, te druk’ en je immuunsysteem werkt minder zodat je de minste kwaal die rond je hangt oppakt.
In ons onderbewuste hebben we een database van alles wat we ooit hebben meegemaakt, ook vanuit vorige generaties. Als we in een bepaalde situatie zijn dan reageren we op basis van deze informatie en onze overtuigingen.
We ageren en reageren herhaaldelijk op dezelfde manier. Als dat in overeenstemming is met je hart en datgenen wat je werkelijk wilt in je leven is dat goed.

Het kan echter ook zijn dat ‘patronen’ die niet bevorderlijk zijn voor jouw natuurlijk welzijn zich herhalen.

En… je weet misschien niet eens dat je vanuit een patroon handelt omdat je het zo gewoon bent, of omdat jouw ouders het ook zo deden. Maar …is dat wel de beste manier voor jouw? Is dit in jouw hoogste goed?

Aha… hier komt bewustzijn. ‘ Ik wil het anders!’ maar, ik weet niet hoe ik dat kan veranderen. Er bewust op letten is een hele opgave en het kan lang duren. Bovendien spelen er zo veel dingen mee vanuit ons onderbewuste ( 99% en slechts een 1% is bewust), waar we amper of geen weet van hebben.

Goed nieuws!  Er is ook een kortere weg.

Door ons bewuste met ons onderbewuste doelgericht te verbinden door de informatie en kracht van het onderbewuste in te zetten om te realiseren wat we ten diepste willen en wat het beste voor ons is.

Door ons bewuste met ons onderbewuste doelgericht te verbinden door de informatie en kracht van het onderbewuste in te zetten om te realiseren wat we ten diepste willen en wat het beste voor ons is.

In ons onderbewuste zijn er natuurlijk niet enkel beperkende overtuigingen maar daar zit ook een schat aan oeroude wijsheid en informatie. Waarom we die dan niet altijd gebruiken?

Ja, dat heb ik mij heel lang afgevraagd en weet er ook nog maar een deel van het antwoord op. Dit schets ik aan de hand van een voorbeeld.

Je hebt geld tekort om die dingen te doen die je nodig hebt voor je gezondheid en je wilt projecten uitwerken.
Je bent ervan overtuigd dat je dat geld waard bent en het ook kan verdienen.
Anderzijds zit er een overtuiging in je onderbewuste die je hebt meegekregen van je voorouders dat leven in armoede beter is dan als een ‘rijke stinkerd’ te zijn. Of je ouders hebben altijd maar heel weinig geld gehad en jij durft uit respect voor hen het niet beter hebben..

Dan zit je met een innerlijke conflict, of een saboteur.

Hoe doen we dit dan???

Via de spiertest, die in veel methodes wordt gebruikt, krijg je toegang tot informatie van het onderbewustzijn.

Als iets waar is, dan is er een sterke elektrische stroom en jouw hersenen en zo ook in je spieren en krijgen een sterke spierrespons. Als iets niet waar is dan is er veel minder elektrische stroom en krijg je een zwakke spierrespons. Over spiertesten bestaat veel literatuur.
Zo kunnen we nagaan welke overtuigingen er in jouw onderbewustzijn zitten en de belemmerende kunnen we transformeren naar overtuigingen die bevorderlijk zijn voor jouw natuurlijke welzijn.

De processen die ik hiervoor gebruik zijn eenvoudig. Deze kunnen zowel komen uit Live The Connection ® van Marina Riemslagh, als de Script As Methode van Ria Mattheusssen,  als uit de Neuro-Training ® van Andrew Verity en de Quantum congruentiemethode van Roy Martina. Ze worden ondersteund door het energetische healingswerk dat ik ermee combineer.

 

Kies één van deze data voor ‘ Het ABC van ontstressen’

Van Stress en klacht naar Vrijheid en Kracht

Leer je stress transformeren in minder dan 5 minuten. Het is gemakkelijk, effectief blijvend voor de situatie waarin je het toepast.

 69 € voor een workshop van 3 a 4 uren

In deze prijzen is inbegrepen: het cursusmateriaal, water en thee met kleine versnapering.

Wie na deze workshop de Kernmodule volgt, ontvangt daarvoor een kortingscode van €25 voor de Kernmodule

Inschrijven noodzakelijk, en kan heel eenvoudig via het onderstaande formulier.

De sessie gaat door bij Vida Feliz, Natuurlijk Welzijn of op een andere aangegeven locatie.

De workshop kan ook online door gaan via een zoom. Dan krijg je voor de sessie begint mijn zoomlink. Dit kun je volgen vanaf de laptop of smartphone. Via laptop of pc is wel gemakkelijker omdat het scherm groter is en je dan beter de presentatie kan zien die gedeeld wordt.

Krijg je een groep mensen bij elkaar dan kun je mij ook vragen om deze module te geven op een andere locatie. De transportkosten worden dan wel in rekening gebracht.

Datum van je voorkeur

Wie ben ik?

Hilde Kestier: Coach, Trainer en Verhalenverteller met creatieve handen.

In een klein West-Vlaams dorpje, Westvleteren groeide ik op in een landbouwersgezin. Buiten zijn was voor mij heel ‘natuurlijk’.

Als kind stelde ik mij veel levensvragen en voelde ik mij vaak de vreemde eend in de bijt. Ik vond weinig aansluiting met klasgenoten. Hoe stil ik uiterlijk ook leek, vanbinnen was er veel beweging. Ik wou iets doen zodat mensen zich beter zouden voelen. En ja, natuurlijk wou ik mij beter voelen want ik voelde mij niet zo thuis in deze wereld.

Zo ging ik op zoek…

Ik wou iets doen met kinderen en werd kleuterleidster in een katholieke school in een klein dorp. Na vier jaar nam ik de beslissing om de opleiding voor Steinerpedagogie te volgen want de manier hoe ik onderwijs ervoer in het reguliere systeem gaf mij geen voldoening meer. Ik ging een jaar studeren in Zeist en werkte daarna zeven jaar in de Steinerschool van Aalst.

In 2000 kwam een lokroep van een Canarisch eiland.  Die volgde ik en verbleef er zeven  jaar. Eerst werkte ik drie jaar in de Steinerschool en volgde ook opleidingen van de Transfigura Regeneratiemethode van een Belg, Stanny Lansloot die geregeld naar Tenerife kwam.

In 2004 werd ik moeder van mijn lieve dochter. Ik bleef thuis met haar en volgde opleidingen bij Andrew Verity van NEURO-TRAINING. Ik keek steeds uit naar de volgende cursus, zo boeiend was het en zo veel inzichten kreeg ik. Dat hielp mij om te kunnen omgaan met wat in mijn leven gebeurde. Ik was in een relatie met heel veel spanning. Achteraf ontdekte ik dat dit voor mij ook veel groeikansen heeft gegeven. In 2011 hebben we die relatie definitief stopgezet.

In 2007 kwam ik met mijn dochter naar België. Na wat omzwervingen in scholen en een relatiebreuk en in 2012  de ontmoeting en vereniging met mijn liefdespartner Frank,  besloot ik om de stap te zetten naar zelfstandige coach waarin ik een integratie toepas van alle modaliteiten die ik heb geleerd.

De afgelopen jaren volgde ik de opleiding tot SAM coach, PSYCH-K, The LOVE Method, de vierjarige opleiding tot Adem- en Stemcaoch en werd ingewijd in Clear Light Healing en LaHoChi.

Het leven zelf heeft mij veel geleerd en dat gebeurt uiteraard nog steeds. Het is een nooit ophoudend groeiproces. Soms voel ik mij op de top van een berg en soms in het dal. Soms is het pad effen en soms moet ik over een rotsblok heen en schuur ik mijn benen langs de doornen. Door te worstelen met innerlijke vraagstukken, het verwerken van trauma’s en het opruimen van blokkades voel ik een grote kracht in mij en veel levensvreugde. Ik  vind ik het bijzonder fijn om mensen te tonen hoe zij ook hun weg kunnen vrij maken om  méér vreugde en vrijheid te leven. Ik blijf enorm geboeid naar hoe wij als menselijke wezens in elkaar zitten en functioneren.

Ik heb een grote liefde voor de natuur waar wij als mens ook in thuis horen. In deze tijd waarin we leven vind ik het heel belangrijk om een nieuw evenwicht te vinden in hoe wij als mensen weer in harmonie kunnen leven als natuurlijke wezens.

Mensen die mij kennen weten dat ik heel positief ben ingesteld en naar moeilijkheden kijk als groeikansen. Ik geloof dat niets zomaar gebeurt. Er zit een grote samenhang in alles, ook al kunnen we daar maar kleine deeltjes van zien. Toch voel ik mij gedragen door een grotere kracht. Ik ben heel dankbaar voor de vele geschenken die ik in mijn leven krijg, ook al zijn die soms in een vreemd papiertje verpakt en hangen er soms wat doornen aan.

Mijn missie

Ik geloof dat we hier zijn om in onze meest natuurlijke staat van zijn te leven en te creëren vanuit liefde, vreugde, welzijn en overvloed. Om dat te kunnen hebben we een verbonden brein nodig, de verbinding met onszelf en anderen. (een brein in stress is geen verbonden brein).

Ik kan je leren hoe je stress kan transformeren naar liefde en creativiteit, jouw natuurlijke staat van welzijn.
Ik help je om voor jezelf een toekomst te creëren waar jij gelukkig mee bent. Dit doe ik door met jou op zoek te gaan naar de overtuigingen, patronen en blokkades die jou tegen houden om dat te verwezenlijken. Met de tools die ik gebruik transformeren we deze zodat je het leven kan creëren dat jou en jouw omgeving gelukkig maakt.

Enkele Getuigenissen

Dag Hilde, ik wil je nog eens bedanken voor de mooie werken dat je rond mijn zoon hebt gedaan met Psych-K en neuro-training .Wij merken een groot verschil, hij loopt blijer en vrolijker. Waarvoor dank lieve Hilde. Ikzelf voel mij helemaal herboren telkens als ik van bij jou kom.

Mauro en Cynthia

Individuele Sessies PSYCH-K ® en NEURO-TRAINING ®

Na een adembehandeling, die ook iedere keer heel anders is, ben ik me meer bewust van mijn ademstroom. Ieder keer een reis op zoek naar je vrije ademruimte…

Frank

Adem-, Stemwerk en Boventoonzang

Mijn dochter spreekt  nog steeds over Kwentos Kwentos die kwam vertellen op haar verjaardagsfeest! Wat was dat een mooie ervaring!  Je kan merken dat Kwenta Kwentos veel ervaring heeft met vertellen. De kinderen hangen aan haar lippen. Je krijgt het gevoel dat je helemaal in het verhaal aanwezig bent.

Katrien

Kwenta Kwentos, Een Vrouw Vol Verhalen

Als ik zo’n sessie krijg van Clear Light Healing voel ik heel veel tintelingen en energiestroom in mijn lichaam. Ik krijg er ook beelden bij. Er worden dingen duidelijk.  Er komt een rust in mij. Het leven lijkt ineens veel eenvoudiger.

Heidi

Individuele sessie Clear Light Healing

Contact

Stuur gerust een berichtje!

  Info

  Aarzel niet om me te contacteren, ik help je graag verder!

  GSM: 0499 736 046

  adres: Bergstraat 28 9630 Sint-Maria-Latem (Zwalm)

  Vida Feliz

  hilde@vidafeliz.be 0499/736046 Bergstraat 28 9630 Sint-Maria-Latem (Zwalm)

  Info

  Volg Vida Feliz

  Nieuwsbrief

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief, zo ben je steeds als eerste op de hoogte van alle nieuwe artikelen!

  Blijf op de hoogte!

  Blijf op de hoogte!

  Schrijf je snel in op onze nieuwsbrief, zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe artikelen die we publiceren, en nieuwe workshops die we aanbieden, nog voor iemand anders het weet!

  Je bent vanaf nu geabonneerd op onze nieuwsbrief!